Naidy
was onze eerste Beauceron

NAIDY Hestie des Vaillants d’Oslark  (Hestie Dolls des Vaillants d’Oslark X Foxy de Chipye), in Frankrijk geboren op 18-10-1997 * 18-6-2008

Naidy is geboren op 18 oktober 1997 bij Veronique Goura te Couches, Cote d´Or, Frankrijk. De foto op haar ID is een natte Naidy. Haar moeder is Hestie Dolls des Vaillants d´Oslark en haar vader is Foxy de Chipye. Op 30 december 1997 hebben we haar opgehaald. Ze was een kleine wervelwind en kende één woord, NON. Maar al snel leerde Naidy meer en werd ze een gehoorzame en leergierige hond. Ze kreeg het zelfs voor elkaar om met Othello te spelen.   

Hobby´s van Naidy
Ze is gek op water en modder. Ook leerden we haar mee te gaan met paardrijden. Dat was haar grote passie. Tevens ontwikkelde ze een passie voor hout. Waar ze ook is, ze gaat direct op zoek naar een mooie stok om mee te nemen en kijkt en passant nog of er lekkere, rotte boomstammen liggen om even aan te kluiven. Een nadeel hiervan is dat ze inmiddels behoorlijk afgesleten tanden heeft. Helaas is het paard overleden en om actief te blijven, volgen we met Naidy cursussen. Daarvoor was het nodig eerst basis 1 en 2 te doen en nu werken we aan G&G. Dat is inmiddels behaald en gaan we eens kijken hoe behendigheid bevalt. Naidy is zeer sportief: op 17 april 2004 is Naidy met haar baasje 3e geworden bij de run-bike-run in het Drentse Anloo. Ook hebben we meegedaan met de 1e Canicross en ook daar zijn we 3e geworden! 

Haar kinderen….   

Naidy is inmiddels vier keer moeder geworden van totaal 34 pups. De vier vaders zijn Clay, Atreyu, Ilton en Okoumé. Verder is ze inmiddels vijf keer oma geworden en heeft ze 38 kleinkinderen via Hivère, Vaya en Waidy en nog eens 53 kleinkinderen van haar zoon Grimm en 10 achterkleinkinderen via Enya. Vanaf haar zevende jaar is Naidy met pensioen en heeft de dankbare taak ons te helpen en Tevka te begeleiden bij het opgroeien naar een fijne opvolgster.

Nest 1: Clay is een kruising kortharige Collie en ???. Ze heeft hem ontmoet tijdens een vakantie in Frankrijk. Het was niet gepland, maar ja….ze waren helemaal weg van elkaar… Resultaat was 8 pups, die allemaal een goed tehuis hebben gevonden.
Nest 2: De tweede vader is Atreyu. Een Nederlandse reu (kampioen) en dit resulteerde in 6 meisjes, die allemaal goed terecht zijn gekomen. Nu wijzelf nog….
Nest 3: Vader nummer drie is Ilton de la Sylve Enchantee. Het is een Franse reu en dit resulteerde in 9 pups, 7 reutjes en 2 teefjes.
Nest 4: Op veler verzoek en na rijp beraad toch nog een laatste nest. De laatste vader is Okoumé des Assiers. Het grootste nest een prima resultaat van 6 teefjes en 5 reutjes!